Çfarë është një finish

ÇFARË ËSHTË 'FINISH'?

Finish qafë një enë përcakton madhësinë dhe llojin e mbylljes e nevojshme për të arritur një vulë të duhur. Një enë dhe kapak e saj përkatëse duhet të ketë përputhen përfundon. Për qëllimet tona, ne do të shqyrtojmë dy stile të ndryshme të përfundon dhe se si për të identifikuar çdo. Paketimi Instituti i Glass (GPI), një shoqatë tregtare që përfaqëson industrinë enë qelqi të Amerikës së Veriut, ka vënë radhë politika për të standardizuar qafën përfundon të gjithë industrinë.

Thread vazhdueshëm -abbreviated "CT", mbylljet vazhdueshme fije njihen si dy numrave të ndara nga një backslash (ex. 38/400). Numri i parë i referohet diametër prej një mbyllje të caktuar, e cila është matur në milimetra. Numri i dytë, gjendet pas backslash, i referohet një stil të veçantë e finishit.

Lug njohur -Gjithashtu si një "kthesë off" finish (shkurtuar "T / O"), përfundon Lug janë gjetur vetëm në enë qelqi. përfundon gdhe mund të identifikohen si diametër (dmth 38mm) e ndjekur nga T / O (shkurtuar për Twist-off) -38mm T / O 

"T" dimension

Diametri jashtë fije. Gama toleranca e dimensionit "T" do të përcaktojë martohem mes shishe dhe mbylljen.

"I" Dimension

Diametër të brendshëm të qafës shishe. Specifikimet kërkojnë një minimum "I" për të lejuar pastrimin për mbushjen tuba. mbylljet Linerless, me një plug ose tokës vulë, dhe priza dispenzim dhe fitments kërkojnë një kontrolluar "I" dimension për përshtatje të duhur.

"S" dimension

Matur nga maja e në fund në buzë e sipërme të rrugës së parë. "S" dimension është faktori kryesor që përcakton orientimin e mbylljes në shishe dhe shuma e angazhimeve fije ndërmjet shishe dhe kapak.

"E" Dimension

Diametri jashtë qafës. Dallimi në mes të "E" dhe "T" dimensionet e ndarë nga dy përcakton thellësinë thread.

"H" dimension

Lartësia e fund qafës. Matur nga maja e qafës deri në pikën ku diametri "T", shtrihet poshtë, kryqëzon shpatullën.

 


Ora Post: Aug-30-2018
WhatsApp Online Chat!