Што е целта

ШТО Е "Заврши"?

финиш вратот Контејнер ја одредува големината и типот на затворање потребни за да се постигне соодветна печат. А сад и соодветните капа мора да има за појавување на бои. За нашите цели, ние ќе разгледаме два различни стилови на бои и како да се идентификуваат секоја од нив. Стакло пакување институт (GPI), трговска асоцијација претставува Северна Америка стакло сад индустрија, ја полагам политики за стандардизација на вратот завршува во оваа индустрија.

Континуирано Тема -abbreviated "КТ", затворањето на континуирана нишка двата се сметаат како броеви одделени со коса црта (на пр. 38/400). Првиот број се однесува на дијаметар на даден затворање, која се мери во милиметри. Вториот број, кои се наоѓаат по обратна коса црта, се однесува на одреден финиш стил.

ГКЛ -also познат како "пресврт надвор" заврши (скратено "Т / О"), Луг бои се наоѓаат само на стакло контејнери. Навртки бои може да се идентификува како дијаметар (односно 38mm) проследено со T / O (кратенка за Twist-Off) -38mm T / O 

"Т" димензија

Надворешниот дијаметар на конец. опсег на толеранција на димензија "Т" ќе го одреди колега помеѓу шише и затворање.

"Јас" димензија

Внатрешниот дијаметар на вратот на шишето. Спецификации се бара минимум "јас" за да се овозможи дозвола за пополнување цевки. Linerless затворачи, со приклучок или земјиште печат, и издавање на приклучоци и арматура бараат контролирани "јас" димензија за правилно се вклопуваат.

"S" димензија

Мери од врвот на целната до горниот раб на првиот конец. "S" димензија е клучен фактор што ја одредува насоката на затворање на шишето и износот на тема ангажмани меѓу шише и капа.

"Е" димензија

Надворешниот дијаметар на вратот. Разликата помеѓу "Е" и "Т" димензии поделен со два одредува длабочината на конец.

"H" димензија

Висината на завршница на вратот. Се мери од врвот на вратот до точка каде што дијаметарот "Т", продолжи надолу, се сече на рамото.

 


Време на мислењето: Aug-30-2018
WhatsApp Онлајн Chat!